Hej!
Förra onsdagen var vi ute på en mini hajk. Så nu tänkte jag berätta lite om vilka kläder jag hade på mig, vad vi lagade för mat och lite annat också J
Jag valde att ta på mig kläder efter tre lagers-principen. Jag hade underställ i det första lagret. Det andra lagret bestod av en varm tröja som skulle hålla värmen och till sist så hade jag en vind- och vattentät jacka. På benen hade jag då underställ och mjukisbyxor. Det fungerade väldigt bra med kläderna, dock blev det väldigt varmt med alla kläder på eftersom solen sken.
Vi hade fått en uppgift att på något sätt redovisa en uppgift vi hade blivit tilldelade i grupperna. Vår grupp skulle visa ”Torr och glad”, alltså hur man ska hålla sig torr ute i naturen och hur man håller humöret uppe och är glad! Vi valde att göra en liten teater, vi visade vad vi hade på oss för kläder och berättade lite om vad man kan göra för att bli glad och att det är viktigt med mat. Vi kanske skulle ha behövt tränat lite mer på teatern, men jag tyckte ändå vi fick fram det vi ville få fram! Alla i gruppen deltog, eftersom vi hade en teater hade alla varsin roll och det blev jämt fördelat. Vi skulle sjunga en liten sång på slutet men vissa sjöng inte, så det blev tyvärr ingen sång, men i stort fungerade allt bra och alla gjorde det de skulle.
Maten/100-kronorslunchen vi hade val att tillaga ute i naturen var köttfärssås (på bruk) och pasta. Till det hade vi tomat, majs och en salladsmix. Det fungerade bra att laga maten och jag tycker vi lyckades väldigt bra. Det gick snabbt och enkelt, medan vi kokade makaronerna så hade vi "stekpannan" ovanför det kokande vattnet med pastan i och kunde samtidigt värma köttfärssåsen. Om man ska ut på en 5-dagars hajk så kan det vara bra att inte ha med sig allt för mycket konservburks mat då det väger ganska mycket och blir tungt att bära på. Man kan t.ex. laga 5 måltider hemma och lägga ner i plastpåsar som man sedan bara kan värma upp i ett trangiakök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar